Expositie 'Substance'

Nijmegen - Donderdag 14 februari opent de tentoonstelling 'Substance' met werk van Simone Albers, waaronder een paarse kosmos ter grootte van een vuist, lintwormen in alle kleuren van de regenboog en vormen van plexiglas die eerder doen denken aan doorsneden van mineraal gesteente. De opening bij RUIS aan de Hertogstraat 119 in Nijmegen is van 20.00 tot 23.00 uur. Te zien tot en met 24 maart

In de levendige werken van Simone Albers (Nijmegen, 1990) vormt de evolutie van de kosmos het constante uitgangspunt. Zoals een bevroren moment van krioelende patronen in felle kleuren: alsof je als toeschouwer door een microscoop kijkt. Vanuit natuurwetenschappelijk onderzoek en filosofische theorieën analyseert ze de waarneembare wereld. Welke mechanismes gaan schuil achter hetgeen dat wij als vanzelfsprekend ervaren? Haar werken zijn vertalingen van deze zoektocht, waarin telkens andere facetten worden benaderd.

Het werk heeft een collageachtig karakter, waarin elk onderdeel een eigen entiteit kent maar tegelijkertijd een bouwsteen vormt van een groter systeem. Met dit gegeven heeft Albers óók de ruimte van RUIS onder de loep genomen. De werken gaan een directe relatie met zowel elkaar als met de ruimte aan. Hierdoor worden de grenzen van de individuele werken opnieuw bevraagd en bepaald. 'Substance' waar werk en ruimte in elkaar overvloeien.

Meer berichten