Verkeershinder rond Waalbrug Nijmegen

Nijmegen - Verkeer dat de komende weken over de Waalbrug bij Nijmegen rijdt, krijgt tussen 21.00 en 06.00 uur te maken met verkeershinder. Van maandag 11 tot en met dinsdag 26 februari voert aannemerscombinatie Team Waalbrug in opdracht van Rijkswaterstaat op werkdagen werkzaamheden uit. Hierdoor rijdt de bus een aantal nachten met het reguliere verkeer mee, kun je slechts via één rijstrook de stad in rijden en via één rijstrook de stad uit en fiets je stad in én uit over het westelijke fietspad.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van de busbaan, zodat het reguliere verkeer tijdens de renovatie over de busbaan kan rijden. Ook wordt een doorsteek gemaakt naar het huidige oostelijke fietspad (stad uit), zodat gemotoriseerd verkeer tijdens de renovatie over dit fietspad kan rijden. Daarnaast bereidt Team Waalbrug de bouw voor van de steigers onder de hoofdoverspanning van de brug.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de renovatie van de Waalbrug start. Voor meer informatie kijk op de facebookpagina van de renovatie Waalbrug of op www.rws.nl/renovatiewaalbrug.

(Foto's Eric van Haalen)

Meer berichten