Finn Spijker (11) leest eigen werk voor. Meest Poëtische Heumie-gedichtenwedstrijd Poëzieweek Heumen
Finn Spijker (11) leest eigen werk voor. Meest Poëtische Heumie-gedichtenwedstrijd Poëzieweek Heumen (Foto: Hans van Wijk)

Meest Poëtische Heumies

Heumen - 'De Meest Poëtische Heumie'; deze titel dragen Finn Spijker (11) en Ans van Kessel. Zij zijn de winnaars van de gedichtenwedstrijd, uitgeschreven door de organisatie van de eerste Poëzieweek Heumen.

Finn Spijker, leerling van basisschool De Komeet in Malden, won met het gedicht ‘De zee van vrijheid’. De situatie van vluchtelingen vormde onder andere zijn inspiratie. Tijdens de prijsuitreiking droeg hij het gedicht met veel gevoel voor.

Ans van Kessel kreeg de eerste prijs in de categorie volwassenen met haar gedicht ‘Zie haar’. Het gedicht 'ademt' het thema ‘vrijheid’, terwijl dat woord niet voorkomt in het gedicht zelf. De tweede en derde prijs in de categorie volwassenen ging naar respectievelijk Clara de Groen en Geert Zomer.

Meer dan de helft van alle basisscholen in de gemeente Heumen deed mee aan de ‘last minute’ georganiseerde wedstrijd: De Komeet, Regenboog en Tovercirkel uit Malden en De Zilverberg uit Overasselt. Dorpsdichter Marjolein Pieks had op drie scholen een workshop gegeven om de leerlingen tot dichten te inspireren en te laten zien hoe leuk spelen met taal is.

De prijsuitreiking vond woensdag 6 februari plaats in winkelcentrum Malden. De kwaliteit van de inzendingen was hoog en de organisatoren concluderen vol vreugde: “Er zitten veel dichters in de dop in de gemeente Heumen. Poëzie komt op.”

Poëzie stond natuurlijk ook centraal tijdens het slotfeest van de Poëzieweek Heumen in muziekcafé De Muse in Malden.

www.poezieweekheumen.123website.nl

Meer berichten