Foto:

Zonnepanelen op dak zwembad De Lubert

Berg en Dal - Het eerste zonnepanelenproject van coöperatie Energierijck Berg en Dal wordt woensdag 13 maart geopend. Op het dak van zwembad De Lubert in Groesbeek worden zonnepanelen geïnstalleerd.

De gemeente stelt aan Energierijck de daken beschikbaar van het zwembad én de gemeentewerf, beide in Groesbeek. Verder legt Energierijck ook zonnepanelen op het dak van dorpshuis Kerstendal en van biologische zuivelboerderij Groenhouten. Begin april
worden de Groesbeekse zonnepanelen/daken aangesloten. De andere twee daken worden later gerealiseerd. Alle zonnepanelen samen leveren de energie aan zo'n 70 huishoudens die lid zijn van energiecoöperatie Energierijck.

Op het dak van De Lubert komen 130 zonnepanelen te liggen, op de gemeentewerf 240, op dorpshuis Kerstendal 179 en bij Groenhouten 200 zonnepanelen. In totaal 749 zonnepanelen, goed voor jaarlijks ongeveer 220.000 kWh. Ter vergelijking; een gezin van 4 personen verbruikt jaarlijks ongeveer 4500 kWh.

Via energiecoöperatie Energierijck kunnen bedrijven en inwoners uit de gemeente Berg en Dal investeren in zonnepanelen op andermans dak. Dit kan een uitkomst zijn, omdat sommige daken niet geschikt zijn voor zonnepanelen (te klein, teveel schaduw). Ook zijn er
gebouwen waarop geen zonnepanelen gelegd mogen worden (zoals monumenten).

www.energierijck.nl