EduHackathonNL in Nijmegen

Nijmegen - Tien teams van leerlingen, onderwijsprofessionals, zorgprofessionals, ouders en ondernemers gaan vrijdag 22 en zaterdag 23 maart tijdens EduHackathonNL sámen aan de slag om te werken aan innovatieve oplossingen voor onderwijsvraagstukken die door de deelnemers zelf zijn ingebracht. EduHackathonNL wordt georganiseerd door MeetUp024,

Tijdens EduHackathonNL komen thema’s aan bod zoals de thuiszittersproblematiek, het omgaan met doelen en regels in onderwijs, het warm maken van leerlingen voor de techniek, de nieuwe rollen van de docent, de balans tussen structuur en vrijheid in het onderwijs, een nieuw alternatief voor het eindexamen, de beeldvorming van VMBO onder ouders, het creëren van tussenruimte voor studenten, het kiezen van een school die bij je past en het inspelen van onderwijs op de banen van de toekomst.

Het evenement is in bibliotheek De Mariënburg. De bieb is gewoon geopend, dus iedereen kan een kijkje komen nemen. Op zaterdagavond worden de opbrengsten gepresenteerd aan publiek en de jury.

Elk team wordt begeleid door een begeleider. Er worden workshops aangeboden en de deelnemers kunnen tussendoor even ontspannen tijdens een zumba- of yoga-workout.

EduHackathonNL, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Start: vrijdag om 16.30 uur. Presentatie opbrengsten en feestelijke afsluiting: zaterdag vanaf 20.00 uur. Wil je meedoen? Meld je aan via meetup024@gmail.com, bezoek de website www.meetup024.wordpress.com of sociale media @meetup024.