Lentewandeltocht beleeft 60ste editie

Nijmegen - WSV Zwanenveld en Scoutinggroep ZV De Batavieren houden zaterdag 23 en zondag 24 maart voor de 60ste keer de Lentewandeltocht. Dit jaar vertrekt de wandeltocht vanaf de blokhut van ZV De Batavieren aan de Groostalselaan 13 in Nijmegen. Vanaf daar leiden afwisselende routes de wandelaars door de glooiende en bosrijke omgeving van Nijmegen.

Afhankelijk van de gekozen route lopen de wandelaars over de stuwwal, door Heumensoord en de bossen van Berg en Dal. Er is keuze uit de afstanden 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. De langste afstand is een ideale oefening voor Vierdaagselopers en loopt deels over de Zevenheuvelenweg.

Ter gelegenheid van de 60ste editie brandt er bij de blokhut een kampvuurtje, is er gelegenheid tot broodjes bakken en zijn er spelactiviteiten. W. Deelen, voorzitter wandelsportvereniging: "Dat we zo'n evenement voor de 60ste keer met veel jonge mensen van zeeverkenners De Batavieren weten te organiseren is best een prestatie. Zeker in een tijd waarin het lastig is om met alleen vrijwilligers iets te organiseren. Iets wat 60 jaar geleden begon als een klein wandelevenement, is inmiddels een landelijk bekend en gewaardeerd wandelevenement op de wandelkalender van de Koninklijke Wandelbond. De 60ste editie brengt de wandelaars weer terug naar Grootstal waar vandaan de Lentewandeltocht in de jaren '70 en '80 vertrok."

Het startbureau is open vanaf 07.30 uur. (starten vanaf 08.00 uur). Het inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden 3,50 euro (7,00 of 5,00 euro als u een beloning wenst).

www.lentewandeltocht.nl of www.wandel.nl