Filmklassieker 'Maurice' en Engelse High Tea bij LUX

Nijmegen - LUX Nijmegen houdt zondag 24 maart een high tea in combinatie met de vertoning van de gerestaureerde filmklassieker 'Maurice' uit 1987. 'Maurice', met in de hoofdrol een jonge Hugh Grant, is een bewerking van het gelijknamige boek van E.M. Forster uit 1971. De film werd een krachtig, actueel, Brits liefdesverhaal over homo zijn in het begin van de 20e eeuw in Engeland.

In 'Maurice' groeit Maurice Hall (Hugh Grant) op in het Edwardiaanse Engeland, waar hij worstelt met zijn homoseksuele gevoelens en de kennis dat hij nooit zal voldoen aan het keurslijf van de samenleving. Na jarenlange onderdrukking geeft hij toe aan zijn gevoelens, maar in het begin van de 20e eeuw is een homoseksuele relatie taboe en zelfs verboden.

Voorafgaand aan de film kan er om 11.00 uur genoten worden van een Engelse high tea. Arrangementen zijn te verkrijgen voor 22,50 euro en zijn inclusief een kaartje voor de film, onbeperkt thee en diverse hapjes. Arrangementen zijn tot vrijdag 22 maart 17.00 uur te koop via de website en de kassa van LUX.