Foto:

Jeugdvoorstelling over dementie

Nijmegen - Theater Gnaffel komt zondag 24 maart naar de Lindenberg in Nijmegen met de jeugdvoorstelling 'Oma, mag ik mijn pop terug?' Een grappig en ontroerend verhaal (voor publiek vanaf 6 jaar) over Fien en haar dementerende oma, die langzaamaan steeds meer in verval raakt. De voorstelling speelt in op de lastige ziekte dementie en helpt kinderen op een lichte manier te begrijpen wat dit nou precies inhoudt. Aanvang 15.00 uur, entree 8,00 / 12,00 euro.

Iedere zondag gaat Fien met haar pop bij oma op visite. Ze doen spelletjes en eten koekjes. Fien ziet dat haar oma steeds ouder wordt en steeds meer begint te vergeten. Op een dag vergeet oma zelfs zoveel, dat ze moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa's en oma's. Pop mag dan een nachtje uit logeren bij oma, maar als oma niet meer weet waar ze pop gelaten heeft, moet Fien in actie komen.

'Oma, mag ik mijn pop terug?' is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Mark Haayema en vertelt over de lastige ziekte dementie. Voor volwassenen moeilijk te begrijpen, maar voor kinderen al helemaal. In deze voorstelling wordt op een lieve, laagdrempelige manier uitgelegd wat er nou precies met oma aan de hand is.

www.delindenberg.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden