Plastival komt naar Nijmegen

Nijmegen - Nijmegen is zondag 24 maart van 12.00 tot 20.00 uur gastheer van een van de eerste festivals voor een wereld zonder wegwerpplastic: Plastival. Het festival rond Het Labyrinth aan de Waalkade is gratis te bezoeken en onderdeel van een internationale campagne van Greenpeace tegen wegwerpplastic en de Plastic Monster Ship Tour, waarbij producenten op hun verantwoordelijkheid worden gewezen voor het 'plastic monster' dat zij hebben gecreëerd.

Van vegan foodtrucks, workshops, talks, kinderactiviteiten, muziek, films tot aan therapie tegen een klimaatdepressie. Greenpeace maakt in Nijmegen duidelijk: producenten móeten verantwoordelijkheid nemen voor de hoeveelheden wegwerpplastic die zij produceren. Het Plastival laat zien dat een wereld zonder wegwerpplastic kan. Verschillende winkels en producenten presenteren hun oplossing voor een wereld zonder wegwerpplastic, zoals webwinkel Zo Zero, die producten zonder plastic verkoopt, en Pieke Broodbier, dat bier van overgebleven brood maakt.

Op het festivalterrein nemen filosofen Lisa Doeland en Elize de Mul bezoekers die middag mee in de problematische relatie tussen mens en plastic. De Filipijnse Merci Ferrer spreekt over de effecten en gevolgen van plastic op gemeenschappen in haar land. Wetenschapper Pieter Leroy doet uit de doeken hoe plastic in onze maatschappij wordt geframed en Daniël Poolen gaat in op nieuwste verpakkingsmogelijkheden.

www.plasticmonster.nl

Meer berichten