ROC-studenten naar Skills Heroes vakwedstrijden

Nijmegen - ROC Nijmegen heeft maar liefst achttien studenten die meedoen aan de nationale finales van de Skills Heroes vakwedstrijden. De nationale finales zijn van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart in de RAI in Amsterdam. In totaal 650 toppers uit het mbo gaan op voor de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2019' in 59 mbo-finales. Van automonteurs tot ICT-beheerders, van verpleegkundigen tot schoonheidsspecialisten. Onder de deelnemers Kevin van de Geijn uit Nijmegen (mechatronicus); Tim van de Griend uit Ooij (kok); Max van Geffen uit Druten (mechatronicus); Roel Müskens uit Groesbeek (autotechnicus) en Isa van Dijk uit Nijmegen (doktersassistent). De studenten voeren opdrachten uit in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven.

Door ruimtegebrek in de RAI vinden sommige finalewedstrijden op andere locaties in Nederland plaats. Op vrijdag 15 maart vindt voor het eerst zelfs een landelijke finale in Nijmegen plaats! De Skills the Finals voor CAD-tekenaar vindt dan plaats op de Heyendaalseweg. Vanuit heel Nederland komen acht kandidaten naar Nijmegen en proberen hier Nederlands Kampioen CAD-tekenaar te worden.

Mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan Worldskills 2019, het WK voor beroepen. Dit WK wordt in augustus in Kazan, Rusland gehouden.

Meer berichten