Het winnende team van het Montessori College Groesbeek tijdens de prijsuitreiking van de regiofinale van Vakkanjers in Rotterdam. (Foto: Olivier Huisman)
Het winnende team van het Montessori College Groesbeek tijdens de prijsuitreiking van de regiofinale van Vakkanjers in Rotterdam. (Foto: Olivier Huisman)

Groesbeekse kanjers naar finale Vakkanjers

Groesbeek - Vmbo-leerlingen van het Montessori College uit Groesbeek hebben een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de regiofinale. In Rotterdam presenteerden de teams hun ideeën voor de opdrachtgever het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het winnende team (Nienke Theunissen, Sem Kuijpers, Jessy Janssen en Danyl Arik) van het Montessori College Groesbeek heeft 'Actie tegen alleen zijn' bedacht, een spel om ouderen en jongeren samen te brengen.

"Er zaten ontzettend veel originele ideeën tussen en de kwaliteit van de ideeën en producten was super hoog", zegt Julia Sarbo, jurylid namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei. "Het was voor de jury lastig kiezen. De winnaars hadden het thema vrijheid met veel creativiteit eigen gemaakt. We zijn enorm benieuwd hoe ze hun ontwerpen nog verder gaan perfectioneren voor de finale."

Vakkanjers is een programma waarin vmbo'ers en mbo'ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge 'vrijheid in beweging' daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft.

De teams met de beste ideeën plaatsten zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op donderdag 13 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Daar pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury.

www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers.

Meer berichten