Start leesclub Japanse literatuur

Nijmegen - Vindt u de Japanse cultuur intrigerend? Wilt u daar meer over weten door Japanse literatuur te lezen? Belangstellenden kunnen deelnemen aan een leesclub Japanse literatuur. De oprichtingsbijeenkomst is donderdag 28 maart in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen en begint om 14.00 uur. Deelname aan deze leesclub (half jaar) kost 18,50 euro.

Het initiatief komt van leesclub-organisatie Senia, samen met Schwob, onderdeel van het Letterenfonds. Zij hebben drie romans geselecteerd die in het Nederlands gelezen en besproken worden. Het streven is om leesclubs van 6 tot 8 personen samen te stellen die om de 5 tot 6 weken bij elkaar komen. Bent u verhinderd maar hebt u wel interesse? Stuur een email naar info@senia.nl.

Bij elk boek ontvangen de deelnemers een uitgebreide leeswijzer met een samenvatting van het boek, een analyse van literaire aspecten en een aantal gespreksvragen die een houvast bieden bij de bespreking. De leesclubs Japanse Literatuur worden tegen de zomer afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op een centrale plek in Nederland met verschillende kenners van Japanse cultuur.
Het gaat om de volgende drie boeken: 'Het meisje dat ik achterliet' van Shusaku Endo; 'Het jachtgeweer' van Yasushi Inoue en 'Norwegian Wood' van Haruki Murakami.

www.senia.nl

Meer berichten