Foto:

Nijmegenaar 'Sociaal Werker van het jaar 2019'

Nijmegen - Norbert Wijnhofen, sociaal werker bij Sterker sociaal werk uit Nijmegen, is verkozen tot 'Sociaal werker van het jaar 2019'. Hij mag deze eervolle titel een jaar lang dragen en ontvangt een bedrag voor een scholingsactiviteit en een bedrag om te besteden aan een project in een wijk naar zijn keuze.

De 'Sociaal Werker van het Jaar' is een landelijke verkiezing die sinds 2009 wordt georganiseerd. De winnaar is een jaar lang landelijk ambassadeur van het vak van sociaal werker. Juryvoorzitter Lex Staal legt uit waarom voor Norbert gekozen werd: "Norbert laat zien waar wij allemaal naar zoeken. Hij verbindt de mensen in de wijk. Inclusief ggz-patiënten. Dat is precies wat we bedoelden met de decentralisatie."

Norbert werkt bij Sterker sociaal werk, een brede welzijnsorganisatie in Nijmegen en omliggende gemeente. Bijzonder aan Norbert is dat hij als Ggz-specialist - anders dan de klassieke sociaal werker – cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening ondersteunt in de wijk. Vanuit de Sociale Wijkteams in Nijmegen zet hij zich ervoor in dat zij blijven meetellen in de wijk en daar ook de zorg en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

Norbert: "Ik voel adrenaline, gelukzaligheid en ben vooral ontzettend blij. We doen dit samen. Met bewoners, cliënten en de gemeente." Ook is Norbert ambitieus
voor zijn jaar als Sociaal werker van het jaar: "Het sociaal domein en de Ggz zijn nog onvoldoende met elkaar verbonden. Ook sociaal werkers moeten hier iets mee. In de wijk komen we ggz-patiënten tegen. Soms gaat dat goed maar vaak tref je niet zulke leuke dingen aan. Niets doen is geen optie. Wij moeten zorgen voor ondersteuning van deze mensen."

Meer berichten