Informatiebijeenkomst voor VvE's over verduurzaming

Nijmegen - Maar liefst 45% van de woningen in Nijmegen is een meergezinswoning. Ondanks de duurzame ambities van de gemeente zijn nog maar weinig appartementencomplexen voorzien van zonnepanelen. In de praktijk blijkt het lastig voor VvE's om te verduurzamen. Om te laten zien wat er wél kan, zonder dat VvE's hoeven te investeren, houdt AE Duurzaam vrijdag 22 maart een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Titus Brandsma in Nijmegen. Daar presenteren ook het Nationaal Energie Bespaar Fonds en de RVO de laatste ontwikkelingen.

Centraal staan nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo vertelt AE Duurzaam welke oplossingen er zijn waarbij VvE's zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen. VvE's, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Het programma bestaat uit een middagsessie (15.00-17.00 uur), een VvE-beurs (17.00-19.00 uur) en een avondsessie (19.00-21.00 uur). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. 40,00 euro), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op weg te helpen.

Aanmelden is verplicht en kan via www.ae-duurzaam.nl/nijmegen

Meer berichten