'Het Beest van Kleef'

Nijmegen - Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is het e-book 'Het meisje dat nooit daglicht zag' van detectiveschrijver Anne van Doorn verschenen. In 1985 verdween Chantal Donkelaar, toen ze van school in Nijmegen naar huis fietste. De politie heeft altijd gedacht dat zij in handen viel van een pedofiel genaamd het Beest van Kleef. Ruim dertig jaar later vreest hoofdinspecteur Van der Hoeven dat het Beest nog altijd actief is, dat er weer iemand in zijn moorddadige handen is gevallen. Robbie Corbijn en Lowina de Jong krijgen de taak deze onverkwikkelijke zaak op te lossen.

'Het meisje dat nooit daglicht zag' is het tiende deel in een serie e-novellen over Robbie Corbijn en Lowina de Jong, die gespecialiseerd zijn in cold cases. Chantal Donkelaar woonde bij haar moeder in Beek, maar haar ouder was zelden thuis omdat zij een modezaak in Nijmegen had. Robbie Lowina concluderen al snel dat de verdwijning van Chantal Donkelaar de meest ongebruikelijke verdwijning is die zij ooit voorgeschoteld kregen. Kunnen zij slagen waar de politie altijd heeft gefaald?

Detectiveschrijver Anne van Doorn publiceerde afgelopen jaar ook de detectiveroman 'De student die zou trouwen', over student Jan Willem de Geer die in 1976 verdween na bezoek aan een boekhandel in Utrecht. Ook in dat verhaal is er een rol weggelegd voor Nijmegen en omgeving, al is die veel bescheidener. Slechts met zeer grote moeite slaagden Robbie Corbijn en Lowina de Jong dat oude mysterie op te lossen.

www.annevandoorn.be

Meer berichten