Expo 'Voorwaarts!' over geschiedenis vakbond in Nijmegen

Nijmegen - Stichting Vakbondshistorisch Archief Nijmegen e.o.(SVAN) heeft een tentoonstelling samengesteld over de Nijmeegse vakbonden tussen circa 1900 en nu. De expositie is van vrijdag 29 maart tot en met woensdag 1 mei te zien in de Mariënburgkapel, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Getoond worden opmerkelijke archiefstukken, vakkundig gerestaureerde vaandels, zwart-wit foto's en voorwerpen die deel uitmaken van de vakbondsgeschiedenis in Nijmegen en omgeving. Ook kun je filmpjes zien over vakbondsacties uit het verleden en de veranderende rol van de vakbond in de samenleving.

Op vier donderdagen zijn er steeds om 12.00 uur lunchlezingen: 4 april Henk Termeer over de vakbond Nijmegen rond oorlogstijd; 11 april Jana Dauven en Lisa Smits over vakbondsvaandels; 18 april Andreas Caspers over het Aktieplan Werkgelegenheid en 25 april Andreas Caspers over de SVAN.

De expositie is te zien tot en met 1 mei op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Bezoekers krijgen een gratis exemplaar van het kwartaalblad Nijmeegs Katern mee.

www.svan.nl

Meer berichten