Alex Roeka en Iris Penning op Festival 'SMAECK'

Nijmegen - De Thiemeloods in Nijmegen is zondag 31 maart het decor voor het festival SMAECK. Het festival start om 15.30 uur met luisterconcerten van Alex Roeka en Iris Penning. Kaarten kosten 15 euro. Aansluitend is het Muziekcafé van 16.00 tot 19.00 uur met optredens van de Limburgse troubadour BJ Baartmans, de Nijmeegse folk-band Dolly I Beg Your Pardon en de Nijmeegse singer-songwriter In 't Hof. Deze optredens zijn gratis bij te wonen.

Alex Roeka is één van de meest toonaangevende zangers van Nederland. In 2000 ontving hij voor zijn lied 'Noem 't Geen Liefde' de Annie M.G. Schmidtprijs. Vanaf dat moment bleven de cd's en theaterprogramma's elkaar met regelmaat opvolgen: Wildernis, Wolfshonger, Schemerdrift, Hadeskade, Mannenwoestijn en Beet Van Liefde waar hij zijn eerste Edison voor ontving. Voor zijn negende cd 'Gegroefd' ging hij in zee met de jongens van de Johan-band. Met deze cd sleepte hij zijn tweede Edison in de wacht.

Aanstormend talent Iris Penning maakt poëtische pop. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België, ze deelde het podium met Spinvis en bracht twee platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. Het muziekblad OOR schreef over haar: "Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is….".

www.thiemeloods.nl

Meer berichten