Het optreden van Duo T&T.
Het optreden van Duo T&T. (Foto: Ton Gelsing)

Duo T&T wint voorronde Dag van het Levenslied 2019

Nijmegen - Vrijdagavond 15 maart klonk het levenslied luid in De Lindenberg. Zeven smartlappenacts streden om een plekje op het hoofdpodium op de Dag van het Levenslied (12 mei 2019). Duo Nootmuskaat, Sherry Chanel, Kommer & Kwel, De Brokstukken, Duo T&T, De Bluumkes en l’Haricot traden op voor een uitverkochte zaal.

De variatie in de optredens was groot: van jong tot oud, van solo-acts tot een zevenkoppig koor en van ervaren performers tot acts die voor het eerst op het podium stonden. Het grootste deel van de acts kwam uit Nijmegen, maar er was ook talent uit Utrecht (Kommer & Kwel) en Doetinchem (Duo Nootmuskaat). Alle deelnemers deelden lief en leed, met een lach en een traan. De sfeer zat er goed in. De zaal zong volop mee en de handen gingen vaak de lucht in.

Een humoristische jury beoordeelde de acts op meezingbaarheid, muzikaliteit en presentatie. Zij wezen Duo T&T als winnaar aan. De Nijmeegse Theo & Theo kregen met hun enthousiasme gemakkelijk het hele publiek mee. De Bluumkes bleken geen muurbloempjes te zijn, want zij wonnen de felbegeerde publieksprijs. Daarnaast vielen ook Duo Nootmuskaat en De Brokstukken in de prijzen, zij kregen de aanmoedigingsprijs.

De vier winnende acts treden allemaal op tijdens de 37e editie van de Dag van het Levenslied op zondag 12 mei, hét smartlappenfestival met een knipoog. De Dag van het Levenslied vindt traditiegetrouw plaats op Moederdag in het Valkhofpark en is gratis te bezoeken. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt.

Meer informatie is te vinden op dedagvanhetlevenslied.nl en op facebook.com/dagvanhetlevenslied.

Meer berichten