Fusie De Gemeenschap en Standvast Wonen

Nijmegen - Woningbouwstichting De Gemeenschap en Standvast Wonen gaan per 1 mei fuseren. Door de fusie ontstaat een krachtige corporatie met ongeveer 11.500 woningen in de gemeente Beuningen, Druten en Nijmegen. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Woonwaarts en zet volop in op duurzaamheid en het betaalbaar houden van woningen.

"De nieuwe corporatie wil nog meer zichtbaar aanwezig zijn in de wijken. Hiervoor richten wij sterkere wijkteams in die dichter bij de huurders staan. Op deze manier krijgen we sneller huurders in beeld die extra aandacht of begeleiding nodig hebben. Wanneer dat gewenst is, kunnen we direct hulp van (zorg)instanties inschakelen", aldus de corporaties.

Een nieuwe organisatie vraagt om een nieuwe naam. Medewerkers en een vertegenwoordiging van huurders gingen samen op zoek naar een positieve en uitdagende naam die de ambities van de organisatie weergeeft. Het is Woonwaarts geworden. Een naam waar beweging in zit, die over wonen gaat. Waarts betekent ‘naar’, ‘in de richting van’. Woonwaarts heeft een verbinding met voorwaarts en huiswaarts. De naam is bedacht door een huurder.

De Gemeenschap en Standvast Wonen werken de fusie verder uit. Alle medewerkers hebben baangarantie gekregen.

Meer berichten