(Foto: Nijmegen Business - Heleen Kommers)
(Foto: Nijmegen Business - Heleen Kommers) (Foto: )

Start e-bike probeerweken

Nijmegen - De eerste tien deelnemers aan de e-bike probeerweken van Bedrijventerrein Nijmegen Zuid (BNZ) zijn 21 maart van start gegaan. De Rij2op5-campagne is onderdeel van de aanpak om werkgevers en werknemers kennis te laten maken met de e-bike voor woon-werk verkeer.

Alle werknemers werkzaam op BNZ kunnen 3 weken lang gratis een e-bike uitproberen. Er is een pool van acht e-bikes en twee speed pedelecs beschikbaar. Ook kunnen de werknemers gebruik maken van een gratis OV-probeerkaart en zelfs een BNZ-deelauto. Pepijn van Dijk, de nieuwe 'fietsambassadeur' voor BNZ werkt al 13 jaar bij Athlon en ging tot voorheen altijd met auto. ''Ik woon van al mijn collega's het verst van mijn werk, wel zo'n 30 kilometer, maar ik ga het fietsen uit proberen. De speed pedelec staat me echt aan."

Wethouder Harriët Tiemens: 'Het is belangrijk goed na te denken over hoe en wanneer we naar ons werk gaan, zeker nu de werkzaamheden aan de Waalbrug gaan starten. Pak de fiets!", adviseert de wethouder. "Met de Radboud Universiteit, HAN en ROC zijn vorig jaar afspraken gemaakt over spreiding van de begintijden van de colleges. Denk daar als werkgevers op bedrijventerreinen met elkaar over na. Andere begin- of eindtijden en andere vervoermiddelen, alles helpt om de stad bereikbaar te houden. Ik ben erg blij dat BNZ dit initiatief heeft genomen. Als we met z'n allen tien procent verkeer uit de spits krijgen, dan zorgt dat voor een betere doorstroming."

Na de probeerperiode kunnen werknemers in overleg met hun werkgever bekijken wat de mogelijkheden zijn binnen de werkkostenregeling.

Fietsen maakt vitaler

De Rij2op5-campagne wordt mogelijk gemaakt vanuit Slim & Schoon Onderweg. Arno van der Steen, mobiliteitsmakelaar vanuit VNO-NCW Midden, is erg enthousiast dat BNZ hier het goede voorbeeld geeft en hoopt dat meer bedrijven volgen. "Fietsen draagt bij aan meer vitaliteit. Bij regelmatig gebruik is een fietser gemiddeld twee dagen per jaar minder ziek. Maar een fietser stoot ook minder CO2 uit, neemt minder ruimte op de weg in en verbetert de bereikbaarheid door minder files"

Als werkgevers interesse hebben in fietsstimulering, dan kunnen zij contact opnemen met Arno van der Steen, vandersteen@vno-ncwmidden.nl en tel. 06-53761233.

slimschoononderweg.nl

Meer berichten