De familie Jonkhout. (Foto: William Moore).
De familie Jonkhout. (Foto: William Moore). (Foto: )

Renovatie Kolpingbuurt

Nijmegen - De laatste bewoners van de Kolpingbuurt in Nijmegen hebben vorige week de sleutel van hun nieuwe huurwoning ontvangen. Daarmee zijn alle 127 renovatiewoningen en 99 nieuwbouwwoningen van woningcorporatie Talis opgeleverd. Een mijlpaal in de vernieuwing van een buurt die in december 2017 begon.

Mevrouw Jonkhout: "We konden haast niet wachten tot we de sleutel kregen. We hebben namelijk een jaar in een tijdelijke woning gezeten en dat is lang hoor. Maar de tijd is toch wel voorbij gevlogen. En wat zo fijn is: we woonden eerst in een woning die inmiddels gerenoveerd is en daar zouden we ook naar teruggaan. Maar we hebben ons bedacht en wilden toch liever naar een nieuwbouwwoning. En daar was er nog een van vrij, dus die was voor ons!"

Al zestien maanden wordt er hard gewerkt in de buurt tussen het Goffertpark en het spoor. In totaal zijn 127 woningen gerenoveerd en in de zomer van 2018 opgeleverd. Er zijn 115 woningen gesloopt en 99 woningen zijn daarvoor teruggebouwd. Als eerste is gestart met de bouw van het appartementengebouw. De in totaal 16 appartementen zijn eind juli opgeleverd. Daarna is verder gebouwd aan 72 ruime eengezinswoningen, 7 levensloopbestendige woningen en 4 woon-werkwoningen. "Hiermee spelen we in op de wensen van jong en oud, kleine en grote huishoudens en mensen die werken en wonen graag combineren", aldus Hillina Wolters, projectleider bij Talis: "Ik heb een positief gevoel over een best pittig project. Behalve de woningen is ook de hele openbare ruimte aangepakt en die combinatie is best uniek. Er was een zeer strakke planning. Alles stond op z'n kop en dat maakte het voor bewoners, aannemer Hendriks en ons behoorlijk intensief. Maar ik ben blij met het resultaat nu. Wat ligt de buurt er weer mooi bij!"

De totale herstructurering van de Kolpingbuurt loopt nog even door. "We werken nog twee maanden aan de openbare ruimte. De riolering, kabels en leidingen zijn bijna klaar. Aan de bestrating, beplanting en nieuwe pleintjes wordt nog hard gewerkt. Half juni is echt alles gerealiseerd."

www.indekolping.nl

Meer berichten