SAFE biedt online hulp voor vrouwen die partnergeweld meemaken

Nijmegen - Eén op de drie vrouwen in Nederland is ooit slachtoffer van een vorm van partnergeweld. Deze vrouwen hebben vaker last van depressie, angststoornissen en andere psychische en (onverklaarde) lichamelijke klachten. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc in Nijmegen ontwikkelde de online hulp SAFE, te bereiken via www.safewomen.nl.

SAFE biedt een laagdrempelige en veilige online omgeving voor deze vrouwen om inzicht te krijgen in hun eigen situatie en de hulpopties die er zijn. Hierdoor wordt de drempel naar reguliere hulpverlening verlaagd. De website biedt onder meer informatie over relaties en partnergeweld, over veiligheid en soorten hulp, een hulpdatabase, ervaringen van lotgenoten en mogelijkheden voor contact met lotgenoten en ervaringsdeskundigen.

Voel jij je wel eens onveilig in jouw relatie? Heb je het gevoel dat je thuis op eieren moet lopen? Blijft een ex-partner nog steeds contact zoeken terwijl jij dit niet wil? Heeft je (ex-)partner je bijvoorbeeld wel eens geslagen, bedreigd of seksueel misbruikt? Dan kan SAFE jou waarschijnlijk goed helpen. Bezoek www.safewomen.nl om je aan te melden. Meer informatie? Stuur een bericht via het contactformulier op www.safewomen.nl of via safe.elg@radboudumc.nl.

Meer berichten