Foto:

Vernielingen op recreatiegebieden

Wijchen/Beek - Vandalen hebben in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april flink huisgehouden op de recreatiegebieden Berendonck in Wijchen en Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen. Op de recreatiegebieden zijn vernielingen aangebracht aan terreinmeubilair en toiletgebouwen, daarnaast is er brand gesticht. De schade loopt in de vele duizenden euro's. Leisurelands doet aangifte bij de politie en hoopt dat er bezoekers zijn die mogelijk iets gezien hebben zodat de dader(s) te achterhalen zijn.

In de nacht van 13 op 14 april zijn op Berendonck in één van de twee gloednieuwe toiletgebouwen in meerdere toilethokjes de toilettenpotten kapot geslagen en wc-rolhouders en andere zaken van de muur geslagen. Bebording is uit de frames gesloopt. Het lijkt erop dat met deze borden het sanitair is vernield. Ook zijn de fietsenrekken verplaatst en de sloten van de groene kegels van de ondergrondse afvalbakken losgemaakt. Tot slot is er brand gesticht.
Op Wylerbergmeer heeft het toilet- en kioskgebouw schade opgelopen en is er ook brand gesticht. Of het vandalisme op de twee recreatiegebieden met elkaar verband houden is niet bekend.

De beheerder schrok zich wild toen hij zondagochtend de schade aantrof: "We waren juist in voorbereiding naar het mooie paasweekend eind deze week en hadden alles gereed. De nieuwe toiletgebouwen zijn net een paar weken in gebruik. Het is zo ongelooflijk jammer. Je vraagt je echt af wat mensen bezield om zoveel schade aan te richten. Het is een laffe actie van een vandaal, of meerdere vandalen. Ook bij de waterskibaan is een hek vernield. De ondernemer heeft ook aangifte gedaan." Er wordt nu met man en macht gewerkt om alles weer op orde te krijgen voor het paasweekend.

Terreineigenaar Leisurelands doet altijd aangifte bij de politie. Dat is ook het geval bij deze vernielingen. Tevens roept Leisurelands bezoekers en omwonenden, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, op (anoniem) melding te maken bij de politie (tel. 0900-8844) of bij Leisurelands (info@leisurelands.nl).

Meer berichten