De Braziliaanse zanger/gitarist João Bosco.
De Braziliaanse zanger/gitarist João Bosco. (Foto: Flora Pimentel )

MMore Jazz: toppers in LUX

Nijmegen - Na een uitverkochte eerste editie van de serie 'MMore Jazz' presenteren Music Meeting en LUX twee nieuwe internationale jazz- en improvisatieconcerten. De Braziliaanse zanger/gitarist João Bosco speelt met zijn band op zaterdagavond 27 april in LUX, gevolgd door het Marquis Hill Blacktet op vrijdag 3 mei. Aanvang steeds om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop via lux-nijmegen.nl/podium of aan de kassa van LUX.

De Braziliaanse zanger/gitarist João Bosco (1946) is in zijn thuisland een legende, niet alleen dankzij zijn formidabele techniek, maar vooral vanwege zijn vermogen om tussen de regels door een troostrijke boodschap over te brengen. Toen Brazilië nog een dictatuur was, omzeilde Bosco de censuur met subtiele liedteksten en werd daarmee in Brazilië een groot popartiest. Ook nu bereikt hij nog steeds een groot publiek met zijn eclectische mix van bossa nova, samba, jazz en rock.

De Amerikaanse trompettist Marquis Hill beweegt met zijn muziek vrijelijk tussen verschillende genres heen en weer. Geholpen door een fenomenale techniek lukt het Hill om live gedrumde hiphopbeats te koppelen aan freejazz, en bebop aan soul of funk. De ritmes en blazerspartijen zijn strak, maar de solo's en de overgangen juist los en spontaan.

De komende jaren programmeren Music Meeting & LUX per seizoen 6 concerten die gekenmerkt worden door improvisatie, avontuur en innovatie waarbij ook aandacht is voor authentieke, traditionele muziek. Voor iedere editie wordt gezocht naar cross-overs met andere muziekstijlen, interessante combinaties van artiesten en de nieuwste ontwikkelingen in hedendaagse jazz.

lux-nijmegen.nl/mmorejazz

musicmeeting.nl/mmorejazz

Meer berichten