Onderzoek naar woonwensen

Berg en Dal/Heumen - Willen inwoners in de gemeenten Berg en Dal en Heumen een woning huren of liever kopen? De gemeenten doen onderzoek naar de woonwensen van hun inwoners. Het onderzoek is vooral gericht op starters en 65-plussers. Belangstellenden kunnen op twee manieren meedoen met het onderzoek. Ze kunnen online een vragenlijst invullen via www.heumen.nl, www.bergendal.nl of www.companen.nl/onderzoek/bdh-woonvormen. Het invullen kan tot en met 30 april 2019. De vragenlijst is anoniem.

De gemeenten willen ook in gesprek met inwoners om te spreken over hoe zij willen wonen. De gesprekken zijn op dinsdag 21 mei. Er zijn gesprekken voor starters en voor 65-plussers. Opgeven kan door een mail te sturen naar m.wijnen@bergendal.nl of akneppers@heumen.nl. Bij veel belangstelling wordt een selectie gemaakt, waarbij rekening gehouden wordt met spreiding over de kernen.

Waarom dit onderzoek? Wethouder Nelson Verheul van de gemeente Berg en Dal legt uit: "We krijgen steeds meer signalen dat mensen behoefte hebben aan andere woonvormen. Bijvoorbeeld kleinschaliger, samen met vrienden of vlakbij een zorginstelling of mantelzorger. Daarom doen we dit onderzoek. Sluit het huidige woningaanbod in de gemeenten Berg en Dal en Heumen nog wel aan bij de woonwensen van onze inwoners?" Moniek Bens van Waardwonen vult aan: "Ook wij krijgen die signalen. Het is goed dat we een beeld krijgen bij welke soort woningen mensen missen. En of bijvoorbeeld de kwaliteit en uitstraling van onze woningen nog wel passen. Dus ik hoop dat er veel mensen meedoen aan het onderzoek."

Voor vragen over het onderzoek kunnen inwoners contact opnemen met Waardwonen (tel. 026-3263050), Oosterpoort (024-43995555) of via de gemeente (14 024).

Meer berichten