Kinder Vrijheidsontbijt in Nijmegen

Nijmegen - Het eerste Nationale Kinder Vrijheidsontbijt is zondag 5 mei in Nijmegen. Die zondag gaan 75 kinderen tijdens een ontbijt in gesprek met 75 special guests zoals veteranen, politici en BN-ers over onderwerpen als vrede, vrijheid en vriendschap. Burgemeester Bruls opent het ontbijt samen met de jeugd met een toost op de vrijheid. Nederlands jeugdkampioen speechen Lisa van Geer houdt een toespraak.

Het Kinder Vrijheidsontbijt is in het Valkhofpark, Doel is kinderen met verschillende achtergronden en culturen bij elkaar aan tafel te brengen. "Het is meer dan zomaar een gezellig ontbijtje", vertelt Kindercorrespondent Tako Rietveld. "Het wordt een feestje met een boodschap. Iedereen heeft een verhaal en iedereen kan van elkaar leren. Of je nu jong of oud bent. Het delen van een maaltijd verbindt. Bovendien laten we hiermee zien dat kinderen meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken. Naast burgemeester Bruls komen ook Syrische kinderen, kinderpardon kinderen, klimaatjongeren, kinderburgemeesters, de jeugdprins carnaval en vele anderen... Een bont gezelschap, lang leve de vrijheid."

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil van de Vrijheidsmaaltijd een nieuwe, landelijke traditie maken. Het doel is dat in elke Nederlandse gemeente vanaf 2020 meerdere Vrijheidsmaaltijden worden georganiseerd. Dit jaar zijn er ongeveer honderd vrijheidsmaaltijden. De Kindermaaltijd in Nijmegen is de enige die speciaal voor en met de jeugd wordt georganiseerd.

Kinderen tussen de 8 en 15 jaar kunnen zich inschrijven voor het Vrijheidsontbijt. Deelname is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. Inschrijven kan via de site vteam.tv.

www.vteam.tv/nationaal-kinderontbijt-5-mei

Meer berichten