Samen met bewoners geeft bestuurder Fieke van Deutekom het startsein voor de Kalorama Kanjerroutes.
Samen met bewoners geeft bestuurder Fieke van Deutekom het startsein voor de Kalorama Kanjerroutes. (Foto: )

Kalorama zet rolstoelvriendelijke wandelroutes uit

Beek - Met het doorknippen van een lint door bestuurder Fieke van Deutekom is maandag 15 april de eerste Kalorama Kanjerroute geopend. Samen met Stichting Kalorama Wandeltocht is een aantal Kalorama Kanjerroutes uitgezet. Dit zijn rollator- en rolstoelvriendelijke wandelroutes in en óm Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek.

"Bewegen is goed voor ieders gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal", vertelt Van Deutekom. "Je voelt je sterker en fitter. Buiten zijn is gezond. Niet alleen omdat je via het zonlicht vitamine D aanmaakt maar je slaapt er ook beter van. We stimuleren graag dat bewoners samen met familie of vrienden gaan wandelen en zo mooie gesprekken voeren en de tijd voor elkaar nemen. Als beloning krijgen de wandelaars een Kanjerkoek na afloop."

Er zijn drie wandelingen: twee buiten over eigen terrein en er is ook een route binnen. Alle routes hebben een Kalorama kleur gekregen. De routes buiten vragen om minder of meer inspanning. Er is een lichte route (route lichtgroen) en een iets zwaardere route (route blauw). De route binnen (route donkergroen) is een rek- en strekroute met onderweg verschillende oefeningen. De routes zijn duidelijk aangegeven door middel van bordjes en pijlen en starten allemaal bij de receptie. De routes eindigen in het café van Kalorama.

Meer berichten