Foto:

Inschrijven voor Drakenbootfestival Nijmegen

Nijmegen - Er komt een tweede editie van het Drakenbootfestival op de Spiegelwaal bij Nijmegen. Het festival is uitgebreid naar twee dagen: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Op zaterdag is de bedrijvenrace en zondag strijden buurten en verenigingen om de titels. De inschrijving voor de drakenbootraces is geopend.

Een drakenboot lijkt op een lange kano, is 12 meter lang en 1 meter breed, met een drakenkop en -staart. Een team bestaat uit 17 personen: 1 trommelaar en 16 peddelaars. De organisatie zorgt voor ervaren stuurmannen/vrouwen die de teams uitleg geven, begeleiden en de boot besturen. Er wordt gevaren over 250 meter. Naast prijzen voor de teams met de snelste tijden is er ook een originaliteitsprijs. Wil je meedoen met je bedrijf, buurt of vereniging? Op de website www.grolschdrakenbootfestival-nijmegen.nl is meer informatie en het aanmeldingsformulier te vinden.

Het Grolsch Drakenbootfestival Nijmegen is een samenwerking aangegaan met het Ronald McDonald Huis Nijmegen. In het Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Radboud UMC. Het Drakenbootfestival doneert voor elk team dat meedoet aan de Drakenboot Bedrijvenrace een deel van het inschrijfbedrag aan het Ronald McDonald Huis Nijmegen.

www.grolschdrakenbootfestival-nijmegen.nl

Meer berichten