Vrijheidsontbijt in het Besiendershuis

Nijmegen - Het Besiendershuis aan de Steenstraat 26 in Nijmegen opent zondag 5 mei de deuren voor het Nijmeegse Vrijheidsontbijt. De Vrijheidsmaaltijd valt onder de koepel van activiteiten van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en is ontstaan in Amsterdam waar al vele jaren mensen op Bevrijdingsdag bij een gezamenlijke maaltijd de vrijheid vieren. Het ontbijt in het Besiendershuis betreft voor Nijmegen dit jaar een primeur.

Lennert Savenije, historicus van de Radboud Universiteit en schrijver van het boek 'Nijmegen, collaboratie en verzet. Een stad in oorlogstijd', verzorgt een korte voordracht. Mede-organisator en schrijver Ilona Verhoeven vertelt over haar nieuwe project 'Frontlijnen'; een 'zoektocht door heden en verleden, stad en land', naar de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder Nijmegen als frontstad en als gehavende plaats in bevrijdingstijd. 'Frontlijnen' is een literair-artistiek project dat georganiseerd wordt door het Besiendershuis. Musicus, schrijver en acteur Peter Hendriks verzorgt een live soundscape. Aanvang 10.00 uur.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en daarom graag vooraf aanmelden via reserveringbesiendershuis@gmail.com. U ontvangt een bevestigingsmail.

www.besiendershuis.com


Meer berichten