De Nijmeegse tribute band Back to Blondie. (Foto Renze Bemelmans)
De Nijmeegse tribute band Back to Blondie. (Foto Renze Bemelmans)

Iconic Festival: tribute festival in Nijmegen

Nijmegen - Tinus Weijkamp en Willem van den Berg droomden al enige tijd van het organiseren van een tribute festival. Om hun 25-jarig vriendschapsjubileum te vieren, besloten zij de stoute schoenen aan te trekken en de organisatie van de Dag van het Levenslied te benaderen voor een samenwerking. Beide partijen sloegen de handen ineen en zo heeft zaterdag 11 mei in het Valkhof Park in Nijmegen de eerste editie plaats van Iconic Festival.

Is er met de huidige evenementenagenda in Nijmegen wel ruimte voor een tribute festival? Volgens Weijkamp en Van den Berg zeker wel. "Het gave is dat tribute bands niet alleen het repertoire van hun iconen naspelen maar hun shows ook echt evenaren. Ze hebben zich gespecialiseerd in het vertolken van één artiest en weten daarmee precies de juiste snaar bij het publiek te raken." Uit eigen ervaring weet Van den Berg dat de productie rondom de Dag van het Levenslied heel professioneel is. "Dat maakt de samenwerking op alle terreinen prettig. Het Valkhof is een prachtige locatie met een goed uitgerust podium. Samen maken we het weekend van 11 en 12 mei nog leuker voor een breder publiek."

Zowel de organisatoren van de Dag van het Levenslied als Iconic Festival zien de samenwerking als een verrijking en zijn niet bang om in elkaars vaarwater te zitten. "We spreken beiden een andere doelgroep aan en zien het juist als een manier om te kunnen investeren in een mooie toekomst voor beide festivals", aldus Weijkamp. Het programma van Iconic Festival 2019 vermeldt Europese top tribute bands van The Rolling Stones (Stones Sessions), Queen (Vipers uit Italië), Pearl Jam (BackAlive), The Red Hot Chili Peppers (The Uplift Mofo Party Plan) en Muse (Musest). "We programmeren alleen de beste acts uit binnen- en buitenland en hebben verrassende elementen ingebouwd. Met een opzet van dit formaat, deze prachtige locatie en de gevarieerde, professionele line up, zijn we ervan overtuigd ons te onderscheiden van andere evenementen en Nijmegen te voorzien van een nieuw, fris en nu al iconisch festival."

Het festival wordt geopend door de Nijmeegse tribute band Back to Blondie. De band rondom frontvrouw Kitty Lanters heeft zich verdiept in de tijdsgeest van Blondie. Het is niet alleen de muziek maar ook de kleding, het licht en de hele ambiance doet je teruggaan naar het Blondie tijdperk. Aanvang 13.30 uur, entree 8,50 euro.

Een dag later (zondag 12 mei) viert in hetzelfde park De Dag van het Levenslied de 37ste editie. Traditiegetrouw op Moederdag krijgen tientallen lokale en landelijk bekende en minder bekende artiesten de kans om op een groot podium de sterren van de hemel te spelen. Het Nederlandstalige repertoire trekt een breed publiek.

www.iconicfestival.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden