Veel waardering voor Nijmeegse evenementen

Nijmegen - Evenementen dragen bij aan een positiever beeld van Nijmegen. "Onderzoek naar drie evenementen die in 2018 plaatsvonden, laat zien dat veel bezoekers de stad meer gaan waarderen en anderen aanraden om naar Nijmeegse evenementen te komen", aldus de gemeente Nijmegen. De onderzoekers vroegen mensen naar hun ervaringen bij de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre in Museum Het Valkhof, het Gebroeders Van Limburgfestival en het festival Valkhof Theater Avenue. Bezoekers gaven alle drie de evenementen een zeer ruime voldoende. Het hoogste cijfer was voor de tentoonstelling over Maria Van Gelre (8,3), het laagste cijfer was voor Valkhof Theater Avenue (7,5).

In het onderzoek is ook gekeken naar de extra bestedingen van bezoekers in Nijmegen. De drie evenementen leverden naar schatting ruim 6 ton aan inkomsten op voor de stad. Het grootste deel daarvan kwam voor rekening van de bezoekers aan de Maria van Gelre-tentoonstelling. Zij besteedden in circa drie maanden tijd ruim 5 ton aan eten en drinken, winkelen, hotelovernachtingen en vervoer. Naar schatting zorgde Het Gebroeders van Limburgfestival in twee dagen tijd voor extra uitgaven die tussen de 80.000 en 100.000 euro liggen. Tijdens het weekend Valkhoftheater Avenue wordt dit geschat op 22.000 euro.

Het evenementenaanbod in Nijmegen kent al jaren vaste evenementen, waarvan de 4Daagse en de Vierdaagsefeesten de bekendste en grootste zijn. "Op dit moment zijn er zo'n 150 evenementen van verschillende omvang aangemeld voor 2019; van een popconcert in het Goffertpark tot een foodtruckfestival. Van de aantrekkingskracht van events profiteert de stad omdat bezoekers hier slapen, eten, winkelen en weer terug komen. Onze inwoners - en die in de regio - genieten van een bruisende stad waar iets te beleven is. Omdat evenementen impact hebben op hun omgeving als het gaat om bijvoorbeeld geluid, verkeer of gedrag van bezoekers is er voortdurend aandacht voor duidelijke regels en goede afstemming tussen ondernemers, bewoners en gemeente. Nijmegen is onlangs uitgeroepen als excellente evenementenstad, een mooi compliment voor het sterke organiserende vermogen van de organisatoren die in Nijmegen hun evenementen plaats laten vinden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden