Print je eigen pannenkoek op de Radboud Universiteit.
Print je eigen pannenkoek op de Radboud Universiteit. (Foto: Radboud Universiteit)

High Tech Ontdekkingsroute

Nijmegen - Laat je op zaterdag 25 mei verrassen op de Radboud Universiteit en Novio Tech Campus, "en zie, voel en ervaar hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen." Op de fiets of met de Zonnetrein kom je gemakkelijk van de ene naar de andere locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Zowel ouders met kinderen als professionals zijn welkom. De deuren zijn open van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

In het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit kun je spannende demonstraties bijwonen en zelf proefjes doen zoals DNA isoleren, op ontdekkingsreis naar de sterren, zelf een robot programmeren, stikstofijsjes proeven, je eigen pannenkoek printen of handboog schieten met Virtual Reality. De Hogeschool van Arnhem Nijmegen is aanwezig met een demonstratie hoe uit papierresten olie te produceren. Er zijn lezingen en rondleiden door laboratoria.

Op Novio Tech Campus maak je kennis met innovatieve Health en High Tech bedrijven en initiatieven van Nijmegen. Er is een High Tech Markt, met demo’s van onder meer Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM en Microbit. Daarnaast vliegen er drones van Blue Jays, is er een Lego Mindstorm en leer je over het High Tech verleden van de campus in het Novio Experience Museum. Elk uur worden er rondleidingen met productdemonstraties gegeven bij techniekbedrijven als NXP, Sencio en Nexperia. En vang een glimp op van de beste creatieve en intelligente oplossingen in de fabriek die mensen, apparatuur en datasystemen met elkaar verbindt.

Ga voor het complete programma naar www.dutchtechnologyweek.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden