Ontdek de groene plekjes van Nijmegen Noord

Nijmegen - Tijdens Rondje Noord zondag 26 mei zetten negen groene initiatieven van 12.00 tot 17.00 uur hun deuren open. "Kom proeven, verwonderen, spelen, kijken en genieten van de (verborgen) groene plekken in Nijmegen Noord", aldus de organisatie. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Denk aan wildplukken, proeverijen bij Co-Bomen De Warmoes en het windpark langs de A15.

Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is die middag van alles te beleven. Een windgids neemt bezoekers mee over het park (rondleidingen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur). Neem een kijkje in een van de windmolens of beklim virtueel een molen om van het uitzicht over Nijmegen en omgeving te genieten. Je moet dan wel eerst de opdracht om de windmolen te repareren goed uitvoeren.

Verder maak je kennis met het plan om op deze plek een zonnepark te bouwen. Het Zonnepark de Grift, met zo'n 17.000 panelen, komt net als het windpark in handen van burgers die zijn verenigd in coöperatie WindpowerNijmegen. Leden vertellen hoe ook u mede-eigenaar kunt worden van het zonnepark, dat duurzame energie gaat opwekken voor 1250 huishoudens. Vrij entree.

Voor programma, deelnemers, tijden en routekaart kijk op windparknijmegenbetuwe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden