Voorpremière 'Rocketman', musical-fantasy over Elton John

Nijmegen - In LUX Nijmegen is vrijdag 24 mei een Elton John-extravaganza. Vertoond wordt een voorpremière van 'Rocketman', de nieuwe musical-fantasy over het verhaal van de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

Taron Egerton vertolkt in 'Rocketman' een jonge Elton John (toen nog Reginald Dwight) in het begin van zijn muziekcarrière. Zijn jeugd is niet altijd even makkelijk en hij vindt zijn toevlucht in muziek, maar zijn droom om een wereldster te worden lijkt onbereikbaar. Hij besluit het roer om te gooien; hij verandert zijn naam naar ‘Elton John’ en met gekke outfits en een enorme brillencollectie groeit hij uit tot één van de meest iconische personen uit de popcultuur. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

Vrijdag 24 mei is de film tijdens een speciale voorpremière in LUX te zien. Het café wordt omgetoverd tot een Elton John bar. Hier word je ondergedompeld in de extravagante stijl van dit pop-icoon en worden de beste hits van Elton John gedraaid. De film begint om 21.00 uur, kaarten 14,50 euro (inclusief gin-ELTONic).

Meer berichten