Film over voedseltransitie: #Powerplant

Nijmegen - Dinsdagavond 21 mei houdt de Partij voor de Dieren een vertoning van de nieuwe film van haar wetenschappelijk bureau de Nicolaas G. Pierson Foundation: #Powerplant. Karen Soeters, directeur van de NGPF, geeft een inleiding op de film en beantwoordt na afloop vragen. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk tussen 19.30 en 22.00 uur in de Thiemeloods in Nijmegen.

#Powerplant geeft inzicht in de relatie tussen klimaatverandering en vleesconsumptie, het thema dat Marianne Thieme als eerste politica agendeerde met de klimaatdocumentaire Meat the Truth in 2007, die sindsdien aan actualiteit heeft gewonnen. De noodzaak om de consumptie van dierlijke producten te verminderen wordt door steeds meer wetenschappers en adviesorganen van de regering onderschreven. Marianne Thieme gaat in #Powerplant behalve met wetenschappers ook in gesprek met onder meer economen, voedselwetenschappers en een Michelin-sterrenkok.

Tijdens de filmavond zal Karen Soeters, als directeur van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, onder andere betrokken bij de films Meat the Truth en Sea the Truth, nader vertellen hoe dit te vertalen is naar de politiek. Soeters: "De intensieve veehouderij bedreigt niet alleen het welzijn van dieren maar ook het klimaat, onze omgeving, de natuur en onze volksgezondheid. Europa staat wat dat betreft voor grote uitdagingen. Hoe kunnen we de transitie zo soepel mogelijk laten verlopen? Kunnen we naar een plantaardige samenleving en hoe ziet dat er dan uit?"

Dinsdag 21 mei: filmvertoning #Powerplant Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur, einde programma rond 22:00 uur Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen.