Foto:

Nieuwe faciliteiten Berendonck geopend

Wijchen - Recreatiegebied Berendonck is klaar voor de zomer en heeft nieuwe faciliteiten in gebruik genomen. Het betreft nieuwe toiletgebouwen, visstekken en een nieuw naturistenstrand. Wethouder Nick Derks van de gemeente Wijchen, directrice naturistenfederatie Christine Kouman, voorzitter Hengelsport Federatie Midden-Nederland Bennie van Til en Leisurelands directeur Erik Droogh stapten onlangs op de fiets en verrichtten op verschillende plekken de symbolische opening door het doorknippen van een lintje.

Wethouder Nick Derks opende volgens eigen zeggen voor het eerst in zijn leven een toiletgebouw. "Ik ben erg te spreken over de nieuwe sanitaire voorzieningen en alle mooie ontwikkelingen. Het is een heel verschil met zo'n vijf tot zes jaar geleden. De laatste jaren zijn de verschillende puzzelstukjes bij elkaar gekomen met als resultaat een recreatiegebied dat er prachtig bij ligt. De nieuwe ontwikkelingen versterken dat beeld. Leisurelands heeft het goed voor elkaar", aldus de wethouder. In totaal zijn er drie nieuwe toiletgebouwen gerealiseerd, twee op het grote strand en één op het naturistenstrand.

Het tunneltje onder de A73 om vanuit Nijmegen Dukenburg naar Berendonck te kunnen komen is ook opgekapt. Het schilderwerk is in lichte kleuren uitgevoerd en de verlichting is geoptimaliseerd waardoor het een veilig gevoel geeft.

De padenstructuur op Berendonck is al enkele jaren geleden aangepakt. Door de komst van Thermen Berendonck is een plan gemaakt om het rondje Berendonck te kunnen behouden. Daarvoor zijn verschillende paden omgelegd en gereconstrueerd. Op die manier is het prettig wandelen en fietsen op Berendonck. Voor de paden is beton gebruikt. Dat is duurzaam omdat het minder onderhoud vraagt en veel langer meegaat dan bijvoorbeeld asfalt. In tegenstelling tot asfalt geeft beton geen scheuren, verzakkingen of hobbels veroorzaakt door boomwortels. Ook is de toegangsweg naar de hoofdingang en naar de golfbaan aangepakt.

www.berendonck.nl