Vlnr. Els Warringa, Clementine Gelauff en Hella Hogenboom. (Foto Jelle Bril)
Vlnr. Els Warringa, Clementine Gelauff en Hella Hogenboom. (Foto Jelle Bril) (Foto: )

Wijkbewoners willen geen 'biljartlakens'

Nijmegen - De wijkbewoners Hella, Els en Clementine hebben het initiatief genomen om hun wijk, de Weezenhof, te gaan vergroenen, meer variatie aan te brengen in het groen en daarmee bij te dragen aan een grotere biodiversiteit. Ze doen dit in het kader van het project 'Mijn Groene Wijk'. Dit project is een vervolg op de Green Capital Challenges die zich vorig jaar hebben gericht op de inwoners van de stad.

Hella: "Twee jaar geleden hebben we inspiratie-avonden gehouden met wijkbewoners. Wat toen duidelijk naar voren kwam, is dat mensen de wijk wel heel groen vonden maar een beetje 'saai' groen."

Els vult aan: "Als werkgroep willen we meer biodiversiteit stimuleren. En ook dat dieren de Weezenhof als een oversteekplaats gaan zien om te kunnen oversteken naar de andere natuurgebieden om ons heen." Clementine: "Ik vind het zelf veel levendiger dan wanneer het alleen maar van die strakke groene grasvelden zijn. Het lijken wel biljartlakens en daar hou ik niet van."

Het project 'Mijn Groene Wijk' helpt in 2019 negen initiatieven bij de planvorming, de opstart en begeleiding en stelt een budget beschikbaar voor bijvoorbeeld de aanschaf van materialen, planten of het organiseren van een informatie-avond. De vorderingen van de plannen voor de Weezenhof én de mogelijkheden om zelf een project in te dienen zijn te volgen via www.mijn-groenewijk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden