Fera van der Wart en Paul Minten na de uitreiking van hun dichtbundel.
Fera van der Wart en Paul Minten na de uitreiking van hun dichtbundel. (Foto: Toff)

Presentatie gedichtenbundel Dicht-Kunst

Nijmegen - Bij de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen, is onlangs de dichtbundel Dicht-Kunst gepresenteerd. De gedichten in Dicht-Kunst zijn van Fera van der Wart (vorig jaar cursist van de Talentschool/Jongeren Academie Beeldend 15+) en Paul Minten (medewerker van De Lindenberg). Samen hebben ze vijftien gedichten geschreven. De gedichten zijn geïllustreerd door de cursisten die afgelopen seizoen de Jongeren Academie Beeldend 15+ hebben gevolgd. De gedichten en illustraties zijn te zien in het Expo Podium van de Lindenberg aan de Ridderstraat 23 in Nijmegen) t/m dinsdag 28 mei

Fera van der Wart (Nijmegen, 2000) schrijft filosofisch getinte teksten en gedichten. Het schrijven werkt als een uitlaatklep van haar gevoel. Haar gedichten zijn vaak tot een ander gericht. Ze hebben iets positiefs. Het schrijven van gedichten lijkt voor haar ook een beetje op het improviseren van muziek en op componeren, wat ze ook graag doet aan de piano.

Paul Minten (Mook, 1959) houdt van lezen en taal. Na zijn opleiding aan de TeHaTex volgde hij verschillende schrijfcursussen. Een gedicht begint voor Paul vaak met een aantrekkelijke regel, een zin, een woord. Hij gebruikt vaak beelden uit de natuur en de geschiedenis. De gedichten kennen vaak een ommekeer, een wending. Misschien omdat hij ook muzikaal is (hij drumt) gebruikt hij het metrum en de vorm vaak als leidraad. Zijn werk is vaak surrealistisch.

www.delindenberg.com