Foto:

Internationale Modelbouwdagen

Elst - Voor de 9e keer op rij vinden op het bedrijvenpark De Aam in Elst zaterdag 1 en zondag 2 juni de Grote Internationale Modelbouwdagen plaats. In een gebied van maar liefst 4 vierkante kilometer vinden demonstraties plaats van alle mogelijke takken van modelbouw. Vrij entree.

Er zijn vliegshows met vliegtuigen, helikopters en drones, aangedreven door elektro- en brandstofmotoren of echte turbines. Verder off-road auto's, quads, crawlers, RC-trucks en grondverzetmachines, radiografisch bestuurbare tanks en militaire voertuigen, speedboten (op de vijver Aamse plas), American cars, een echte hovercraft en meer. Er is een legoshow (in de gymzalen van de basisscholen De Wegwijzer, de Zon en Elstar) en kinderen kunnen zelf een vrachtauto rijden en een rijbewijs halen. Zaterdag is er Tractor Pulling. Op een veld op het evenemententerrein kunt u kleiduiven schieten. En er zijn stands van fabrikanten met hun nieuwste producten.

De organisatie houdt rekening met ruim 100.000 bezoekers. "Daarom vragen wij u zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken. De grote parkeergarage bij station Elst is gratis toegankelijk. Tijdens de Internationale Modelbouwdagen rijden er doorlopend gratis bussen van en naar station Elst. Ook rijden er gratis pendelbussenrond over de Industrieweg Oost."

www.modelbouwdagen