Euthanasie. Mag dat?

Nijmegen - Euthanasie. Mag dat? Over deze vraag buigen theoloog Annemarieke van der Woude en ethicus Suzanne van de Vathorst zich. De redetwist is in het Cultuurcafé van de Radboud Universiteit aan het Mercatorpad 1 in Nijmegen maandag 3 juni van 19.30 tot 21.00 uur.

In Nederland kun je in aanmerking komen voor euthanasie als je lijden uitzichtloos en ondraaglijk is. Wanneer is lijden uitzichtloos? Geldt dat alleen bij terminale ziektes? Of zijn dementie, psychiatrische klachten en de overtuiging dat je leven voltooid is ook goede redenen om te vragen om euthanasie? Van de Vathorst stelt dat lijden zonder perspectief op verbetering uitzichtloos is en dus reden kan zijn voor euthanasie. Theoloog Van der Woude stelt dat ook gekeken moet worden naar wat het betekent voor de achterblijvers als iemand sterft door euthanasie terwijl hij niet terminaal ziek is. In deze Radboud Reflects Redetwist kruisen de spreeksters de degens over het vrijwillig levenseinde. Als deelnemer kun je actief meedoen aan de discussie en aan het einde van de avond, samen met de rechter, een oordeel vellen: wie had er gelijk?

Entree 7,50 euro (medewerkers RU en UMC en Alumni Benefits Card-houders 5 euro. Studenten en scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis).