De band 3000 PIECES. (Foto Kent Fotografie)
De band 3000 PIECES. (Foto Kent Fotografie)

Schuum: nieuw platform voor muzikanten

Nijmegen - Schuum geeft vanaf juni maandelijks in verschillende cafés in de stad het podium aan lokale artiesten. Elke creatieveling met zelfgeschreven muziek is welkom. Woensdagavond 19 juni trapt Schuum af met een muziekavond in café Trianon met 3000 PIECES, Millennium Made en Elise Bos John Carrie.

Schuum is een nieuw platform voor artiesten uit (regio) Nijmegen. "Schuum ondersteunt de Nijmeegse muziekscene door meer speelplekken te creëren in de stad en meer ontmoeting en kennisdeling tussen muzikanten en professionals te stimuleren. Het doel: publiek kennis laten maken met muziek van eigen bodem én muzikanten hulp bieden met professionaliseren in de vorm van maandelijkse muziekavonden en muzikantencafés", aldus Schuum. Schuum werkt nauw samen met Poppunt Gelderland en Doornroosje.

De eerste muziekavond van Schuum is woensdag 19 juni vanaf 20.30 uur in Trianon in Nijmegen. Er zijn optredens van drie lokale talenten. Elise Bos John Carrie is een duo dat al eerder optrad bij Radio Gelderland en Muziek bij de Buren. De twee singer-songwriters spelen persoonlijke en eerlijke nummers met een goede dosis melancholie. Ook live te zien zijn de jonge honden van Millennium Made, ondanks dat deze band volledig bestaat uit millennials rocken ze al jarenlang. De avond is compleet met de energieke band 3000 PIECES, die op een toegankelijke en originele manier een cross-over brengt van hiphop, rap, funk, rock en reggae. De entree is gratis, maar vol is vol

Heb je eigen repertoire en wil je een keer live spelen? Muziekgerelateerde vragen? Of wil je een handje helpen als vrijwilliger bij Schuum? Mail naar: lotte@doornroosje.nl.

www.facebook.com/schuumnimma