Foto: Flip Franssen
Foto: Flip Franssen (Foto: )

Nieuw lichtplan voor Stevenskerk

Nijmegen - De crowdfundingscampagne 'Maakt u het licht aan in de Stevenskerk' is een groot succes geworden, laat Stichting Stevenskerk weten. Er is in totaal 37.483,67 euro bijeengebracht. "Dat is 107 procent van het streefbedrag van 35.000 euro. Het overgrote deel van het nieuwe, duurzame lichtplan is daarmee gerealiseerd."

"Voor de toekomst staan nog de verlichting van de Noorder- en Zuiderkapel op de planning. Ook is het de bedoeling het Königorgel fraai aan te lichten. Dit grootste orgel van de Stevenskerk heeft de afgelopen maanden een restauratie ondergaan van pijpen en zogeheten tongwerken. Daarnaast is de houten kas gerestaureerd en opnieuw in de verf gezet. De laatste en meest spectaculaire stap is dat de ornamenten opnieuw met bladgoud verguld worden maar daarvoor moeten eerst weer fondsen geworven worden. De totale kosten van die operatie bedragen zo'n 140.000 euro waarvan Stichting Stevenskerk ook weer een deel door een crowdfundingscampagne bijeen hoopt te brengen."

Heleen Wijgers, directeur Stevenskerk: "Geweldig hoe iedereen heeft bijgedragen aan ons nieuwe lichtplan. Hieruit blijkt maar weer eens dat de Nijmegenaren de Stevenskerk een warm hart toedragen. We zijn hen allemaal zeer dankbaar!"

Bijzondere bijdragen werden geleverd door Rob Jaspers die een deel van de opbrengst van zijn Waaltochten afstond. Verder waren er twee anonieme donateurs die samen 3500 euro bijdroegen. Ook werden er 46 oude pendelarmaturen verkocht, hetgeen 8050 euro opleverde. Verder heeft een derde van de bestaande donateurs hun bijdrage verhoogt voor het lichtplan (en andere projecten in de nabije periode).

Voor een video van de nieuwe verlichting, kijk op https://youtu.be/zoBtfIOsiok

www.stevenskerk.nl