Expositie in kerkje van Persingen

Persingen - Het kerkje van Persingen is zaterdag 22 en zondag 23 juni het decor voor een expositie van de kunstenaars Joke Visser, Sophia de Vries, Paula Castro en Ellen van der Wal. In het kerkje presenteren zij een mix van schilderijen, keramiek, stoere bronzen beelden en op de natuur geïnspireerde sieraden. U bent welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Op zondagmiddag rond 15.00 is er een optreden van het jazztrio Taste of Ruby.

Verbinding is het hoofdthema in het werk van Ellen van der Wal (1967). Ellen: "Ik begin met het opzetten van lagen op mijn doek en van daaruit maak ik een plan voor de afwerking van het schilderij. Ik laat mij inspireren door de verbinding tussen mensen en hun omgeving."

Joke Visser (1958) reproduceert bestaande vormen uit de natuur. Joke: "Vanuit de intentie om mijzelf te verwonderen beperk ik me niet tot klei. Ik kies verschillende materialen en combineer traditionele en experimentele technieken."

De beelden van Sophia de Vries (1968) zijn gemaakt van staal. Sophia: "Ik las of smeed mijn beelden en werk ze af met koperslag en roet. Het groene patina ontstaat door een bewerking met verschillende zuren". Haar inspiratie haalt Sophia uit het landschap van bijvoorbeeld IJsland of Polen.

Paula Castro (1962) komt uit Portugal. Menselijke emoties en de natuur vormen de basis van haar bijzondere sieraden. Paula: "Mijn werk kenmerkt zich door eenvoud en organische vormen. Ik werk met concepten als identiteit en vrijheid; combineer verschillende natuurlijke materialen met zilver".

www.atelierdeverbinding.nl