Vlnr. Ignace Vermaes (directeur Dienstverlening Pluryn), Bianca van Raamsdonk (Stichting Buitenkans), Cora Buis (projectleider), Jesslyn (jongere bij Burcht Lariks).
Vlnr. Ignace Vermaes (directeur Dienstverlening Pluryn), Bianca van Raamsdonk (Stichting Buitenkans), Cora Buis (projectleider), Jesslyn (jongere bij Burcht Lariks). (Foto: )

Elektrische tandem voor jongeren Werkenrode

Groesbeek - Niet alle jongeren van de groep Burcht Lariks (Pluryn locatie Werkenrode Jeugd in Groesbeek) hebben de vaardigheden om zelfstandig te fietsen. Met behulp van de elektrische tandem die zij onlangs van Stichting Buitenkans mochten ontvangen, kunnen ook zij op pad.

Burcht Lariks is een behandelgroep voor acht jongeren met een intensieve zorgvraag vanwege hun complexe gedragsproblemen, psychiatrische problematiek en autistische beperking. De jongeren hadden aangegeven dat ze meer willen bewegen en activiteiten buiten het terrein willen ondernemen. Een elektrische tandem zou een uitkomst zijn, zo bedachten de begeleiders. Stichting Buitenkans bleek bereid om de fiets te financieren.

Pluryn heeft bewegen en met name fietsen hoog in het vaandel staan. Om dat te onderstrepen, waren jongeren van Werkenrode Jeugd die de Mont Ventoux beklimmen en die de tocht van de Noordkaap naar Doorn fietsten bij de overhandiging van de cheque aanwezig.