Foto: Evert-Jan Daniels

Militaire oefening in Museumpark Orientalis

Heilig Landstichting - Museumpark Orientalis is van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni het decor voor een militaire oefening waaraan Nederlandse, Belgische en Duitse militairen deelnemen. In de verschillende dorpen en in de Romeinse Straat beelden professionele acteurs een samenleving uit waarmee de militairen contact moeten maken. De oefening draait om interculturele communicatie.

De militairen die deelnemen aan de oefening dragen hun hele uitrusting mee, alsof ze op een vredesmissie zijn in het buitenland. In hun normale werk hebben zij een bijzondere taak; hulp verlenen en informatie inwinnen en delen om op deze manier de bevolking in een crisisgebied zoveel mogelijk te ontzien. Door deze oefening leren de militairen vooral om benaderbaar te zijn voor de bevolking en om van communicatie hun sterkste wapen te maken.

De acteurs benaderen de militairen op verschillende manieren, waarbij zij allerlei emoties gebruiken; van hartverscheurende hulpvragen tot verdekte dreigementen. Aan de militairen de taak om zo rustig en evenwichtig mogelijk te blijven, zonder afstandelijk te worden.

"Het Museumpark blijft genoemde dagen volledig toegankelijk voor bezoekers. Mocht u nieuwsgierig zijn naar de ervaringen van de militairen, spreek ze dan gerust aan! Interessant voor de bezoeker en voor de militair en een unieke kans om de mens achter het uniform te leren kennen. Ook de professionele acteurs van het bedrijf ActInc kunt u aanspreken; zij zullen volledig in hun rol blijven", aldus Museumpark Orientalis.