Wylerbergmeer gesloten tot begin september

Beek - Maandag 17 juni start het uitbaggeren van het Wylerbergmeer en is een groot gedeelte van de plas afgesloten voor recreatie in verband met de veiligheid van bezoekers. De werkzaamheden duren tot begin september. Dit betekent dat tot die tijd geen gebruik kan worden gemaakt van het gebied.

Vanaf 17 juni zijn het strand, de ligweides en de toegangswegen afgesloten. Alleen de doorgang naar het fietspad richting de Thornsche Molen over de parkeerplaats en het wandelpad aan de noordoost zijde van de plas zijn toegankelijk. Recreatie en zwemmen op andere plekken op het gebied is tot begin september niet mogelijk. Dagrecreanten zijn dan welkom op andere recreatiegebieden van Leisurelands in de omgeving: Berendonck, Mookerplas en Groene Heuvels (vanaf 16 juli i.v.m. Down The Rabbit Hole). Hier is de Leisurelands-parkeerpas ook geldig.

Blauwalg in het water van recreatiegebied Wylerbergmeer bij Beek is een jaarlijks terugkerend probleem. Om de kwaliteit van het zwemwater te verbeteren, wordt de plas uitgebaggerd. Leisurelands wil hiermee het recreatiegebied een kwaliteitsimpuls geven. Het vrijkomende slib (30.000 m3) wordt nuttig gebruikt om de bodemkwaliteit van een aangrenzende akker te verbeteren. Het slib wordt via een leiding vanaf Wylerbergmeer naar de desbetreffende akker gepompt. De locatie van de leiding is afgestemd met Vogelwerkgroep Nijmegen en Stichting Flora Fauna Werkgroep Gelderse Poort, om verstoring van plaatselijke flora en fauna door de leiding te voorkomen.

Naast het verbeteren van de waterkwaliteit wordt ook een gedeelte van het strand aangepakt. Er is nu sprake van zwart zand dat ontstaat doordat kwelwater omhoog komt en zich vermengt met het zand. Dit zand wordt afgegraven en vervangen door nieuw zand.

Volg de werkzaamheden op www.leisurelands.nl/werk-in-uitvoering.