Foto:

Boekpresentatie Qader Shafiq

Nijmegen - Op Wereld Vluchtelingendag, donderdag 20 juni, presenteert Qader Shafiq zijn bundel columns en verhalen 'Weg naar je eigen land'. Dit jaar woont Qader 25 jaar in Nijmegen. In zijn columns en verhalen, die zijn verschenen in de Gelderlander, in wijkbladen en landelijke media, reflecteert hij op de Nederlandse samenleving, op de stad Nijmegen, op zichzelf en op ons. De presentatie is in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen vanaf 16.30 uur. Toegang gratis.

Qader Shafiq (Kabul, 1968) vluchtte op zijn 25e naar Nederland en woont sinds 1994 in Nijmegen. Aan de hand van dagelijkse gebeurtenissen laat Qader zien hoe hij als voormalig vluchteling zijn nieuwe omgeving verkent, zich eigen maakt en vervolgens het voortouw neemt als het gaat om anderen te wijzen op de pluspunten - en tekortkomingen - van de Nederlandse samenleving.

Journalist Rob Jaspers over zijn columns: "Elk verhaal is een kennismaking met Qader, zijn achtergrond, zijn heden en zijn toekomst. Een blik op Nederland, Nijmegen, op ons." Het eerste exemplaar van 'Weg naar je eigen land' zal Qader op donderdagmiddag 20 juni om 16.30 uur overhandigen aan Jeannette Heikens, die hem bij aankomst in Nijmegen onder haar hoede nam.

De presentatie van deze middag is in handen van Lotje van Leeuwen. Zij interviewt illustrator Josee Tesser die de tekeningen maakte voor de bundel, opdrachtgevers Harm Graat van de Gelderlander en Ton Strik van de Dukenburger, en wethouder Bert Velthuis. Bob Roelofs, historicus en griffier van de provincie Gelderland, gaat in gesprek met Qader.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door violist Johnny Rahaket. Na de presentatie is er gelegenheid onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek te gaan, de bundel aan te schaffen en te laten signeren.

Meer berichten