Een poster met erfgoed-schatten van het KDC; v.l.n.r. Christus in Javaanse Wajang-stijl, fotografie van Louis van Paridon en schilderij van kardinaal Van Rossum.
Een poster met erfgoed-schatten van het KDC; v.l.n.r. Christus in Javaanse Wajang-stijl, fotografie van Louis van Paridon en schilderij van kardinaal Van Rossum. (Foto: )

Expositie 50 jaar KDC

Nijmegen - Het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) Nijmegen bestaat 50 jaar. In het kader van dat jubileum richt het KDC een tentoonstelling in over haar eigen rijke geschiedenis en de schatten van het katholieke erfgoed die daar bewaard liggen. Rondom uiteenlopende onderzoeksthema's (zoals politiek, media, missie- en vakbondsgeschiedenis) zijn de meest bijzondere stukken uit de collecties geselecteerd. Ieder met een uniek verhaal dat onmiskenbaar verbonden is aan het KDC en het academisch onderzoek naar erfgoed aan de Radboud Universiteit.

De tentoonstelling is te zien op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek aan de Erasmuslaan (in de maand juni) en in de studiezaal van het Katholiek Documentatie Centrum (juli-september). Op werkdagen te bezichtigen van 09.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis.

Meer berichten