Skaeve Huse in Dukenburg en Nijmegen-Noord

Nijmegen - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft nieuwe stappen gezet naar realisatie van zogeheten Skaeve Huse aan de Stationsstraat in Nijmegen-Noord en de Stadbroekseweg in Dukenburg.

De Skaeve Huse (Deens voor 'rare huizen') zijn eenvoudige en kleine woningen en worden geplaatst in een afgelegen gebied zodat de bewoners met begeleiding tot rust kunnen komen. Die bewoners krijgen behandeling van IrisZorg en woonbegeleiding van het RIBW. Woningcorporatie De Gemeenschap wordt de verhuurder van deze woningen.

Het college heeft nu het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen-Dukenburg - 16 (Skaeve Huse) vrijgegeven voor inspraak. Met dit plan willen gemeente, zorginstellingen en woningbouwcoöperatie acht Skaeve Huse realiseren voor cliënten die niet op een andere manier gehuisvest kunnen worden.

Ook heeft het college het besluit genomen om voor de locatie aan de Stationsstraat in Nijmegen Noord een omgevingsvergunning in te dienen. Die vergunning wordt gevraagd voor 5 zorgwoningen en een begeleiders-unit. Het gaat hier om een tijdelijke situatie voor 10 jaar.

Voor beide locaties wordt rond de zomer een inloopbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden om concrete plannen over inrichting en beelden van woonunits toe te lichten. Voor beide locaties is inspraak mogelijk. Het is de ambitie dat in 2020 op beide locaties zorgwoningen geplaatst kunnen worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden