Deelnemers aan Expeditie ribbelroute. (Foto muZIEum)
Deelnemers aan Expeditie ribbelroute. (Foto muZIEum)

Vier de zomervakanZIE in het muZIEum

Nijmegen - Deze zomer kunnen bezoekers van het muZIEum aan de Ziekerstraat 6B in Nijmegen niet alleen ervaren hoe het is om blind of slechtziend op vakantie te gaan, maar is ook de bijzondere fototentoonstelling 'MIJN geZICHT' te bewonderen. Daarnaast geeft het muZIEum tijdens de Vierdaagseweek voorbijgangers een klein voorproefje van het muZIEum.

Bezoekers kunnen van 6 juli tot en met 1 september hun donkerbeleving of Expeditie ribbelroute (een wandeling door het centrum waarbij middels een virtualrealitybril verschillende vormen van slechtziendheid wordt gesimuleerd) uitbreiden met een extra activiteit: op vakantie in eigen land. Hoe beleef je een vakantie als je bijna niets kunt zien? Bezoekers gaan in teams aan de slag met spelletjes en opdrachten omtrent dit thema.

In samenwerking met het Oogfonds maakte fotograaf Murk Schaafsma 20 portretfoto's van mensen met een visuele beperking, besprak met hen wat zij zien en vertaalde dit tot beeld. Ondersteund met audio vertellen de portretten ieders persoonlijke verhaal en worden de effecten van oogaandoeningen in beeld gebracht. De tentoonstelling 'MIJN geZICHT' is van 1 juli tot en met 30 augustus te zien in het muZIEum.

In de Vierdaagseweek kunnen voorbijgangers, van 14 tot en met 18 juli, voor de ingang van het muZIEum aan tafel met een blinde of slechtziende medewerker en door middel van een virtualrealitybril ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.

muzieum.nl/zomervakanzie

Meer berichten